Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Baran

Prvá časť astrologických charakteristík znamení.

Baran – Aries (21.3. – 20.4.)

Živel : oheň.
Dynamika : kardinálna
Polarita : pozitívna
Vládca : planéta Mars
Priaznivé dni : utorok, sobota, nedeľa
Menej priaznivý deň : pondelok
Šťastné čísla : 1, 13, 47
Farby : modrá, červená
Silná stránka : energia
Slabá stránka : prudkosť
Kov : železo, oceľ
Drahokamy. : diamant, ametyst, granát, rubín
Povaha : cholerik
Typ : rozhodný, bojovný, typ vodcu, idealista, politik
Chôdza : vojenská, rýchla, náhlivá
Časti tela, ktoré ovláda : hlava, svaly, šľachy, chrupavky, zuby, červené krvinky, vlasy, žlčník
Ako  chápe strach zo smrti: Baran je pohltený ako prvý, nemá čas na dlhé váhanie a nemá čas sa báť preto sa vrhá do tých najnebezpečnejších situácií.

Choroby : zápaly, horúčka, zranenia, čierny kašeľ, bolesti hlavy, očné ochorenia, sklon k mozgovej mŕtvici, nespavosť, polypy.

Na ľudí narodených v znamení Barana má rozhodujúci vplyv planéta Mars. Poznamenáva osudy ľudí narodených v tomto znamení neustálymi zmenami. Vlastnosti sami o sebe pozitívne a užitočné ako napr. čulosť sa môžu zmeniť na nepokoj a bezhlavosť. Zmysel pre spravodlivosť sa môže zvrhnúť na neústupnosť, činorodosť na slepé presadzovanie sa, na šialenú odvahu, netrpezlivosť, nerozvážnosť, bojovú náladu, podráždenosť, zúrivosť ba i sklon k despotizmu. Preto sa ľahko dostávajú do rozporu so svojim okolím a neraz pôsobia rušivo. Ak podľahnú podráždenosti môže to byť pre nich nebezpečné.
Pri hádkach a konfliktoch by sa mali radšej diplomaticky stiahnuť späť, aj za cenu priznania svojej porážky. Je to vždy lepšie ako jednostaj provokovať osud.
Vládcom týchto ľudí je ohnivý Mars, z vplyvu ktorého sa nemôžu vymaniť, ale môžu ho využiť vo svoj prospech. Táto planéta dáva do vienka podnikavosť, impulzívnosť, odvahu, rozhodnosť, činorodosť, ctižiadostivosť, optimizmus a k tom tiež dávka náruživosti a túžby po uplatnení.
Kráčajú uvážlivo a nekompromisne za svojim cieľom. Sú veľkorysí a nevšímajú si detaily. Vedia zapáliť iných pre svoje ciele. Získavajú si ich poslušnosť a inštinktívne sa naučia umeniu rozkazovať. Majú predpoklady stať sa vodcami a priekopníkmi. Tiež reformátormi alebo podnikateľmi, čo závisí od ich individuálnych vlastností.
Niekedy keď chcú uplatniť svoje názory a sklony zažívajú sklamania. Hrozí nebezpečenstvo, že budú presvedčení o svojej neomylnosti.
Majú veľkú duševnú silu a pevnú vôľu, ktoré potrebujú uplatnenie. Do práce sa púšťajú s vervou a usilovne. Prvoradá je pre nich idea. Keďže sú to ľudia duševne prístupní a schopní zapáliť sa pre vec, ľahko sa dajú strhnúť myšlienkou, ktorá ich zaujme.
Organizátorské nadanie ich predurčuje zastávať vedúcu úlohu. Ak však nenájdu správne pole pôsobnosti, rýchlo sa poobzerajú po inom. Od svojich plánoch sa nedajú odradiť, radšej si popália prsty. Keď neuspejú, neberú si to priveľmi k srdcu a odvážne začnú od začiatku.
Za dobré skutky neraz zožnú nevďak Sú náladoví, nespútaní a ľahko sa dajú vyprovokovať, aj keď tieto nálady veľmi rýchlo pominú.
Majú otvorenú, priamu, priateľskú povahu a záujem o veci verejné, obchod a všetky možné oblasti vedy. Sú energickí, vedomí si svojej sily a priebojnosti, neboja sa prekážok. Majú v sebe silu ohňa, napriek tomu sa často spália.
Radi sa učia a majú radi poriadok, krásu, harmóniu a inšpirujúce prostredie.
V živote si získali dôveru vo svoje schopnosti a zručnosti. Ich túžba po zmene nemá vždy negatívne následky, aj keď sa skôr či neskôr dostanú do nejakého dobrodružstva, vždy sa z neho vyjdú len s niekoľkými modrinami. Mali by sa chrániť pred špekuláciami, pretože by mohli utrpieť veľké straty.
Muži narodení v znamení Barana neznášajú podriadenosť ani monotónnu činnosť. Nemajú zmysel pre detaily a podružné záležitosti. Rozmýšľajú v globálnych dimenziách. Osobná iniciatíva potrebuje priestor na samostatné rozhodovanie.
Najvyhranenejšie sklony sa prejavujú v oblasti techniky. Ako samostatný podnikateľ,, inžinier, samostatný remeselník, podnikajúci na vlastnú päsť a riziko. Jednotlivci narodení v tomto znamení sú tiež výbornými vedcami, fyzikmi, lekármi, riadiacimi pracovníkmi v ekonomickej oblasti a pod..
Z umení ich zaujíma divadlo, tanec, výtvarné umenie, umelecké remeslá. Majú tiež rečnícke nadanie, sú dobrými agitátormi, rečníkmi, advokátmi, pretože majú nadanie pre povolania, pri ktorých sa vyžaduje sila sugescie a pevná vôľa, ako napr. : krotitelia, lovci, politici, dôstojníci, vojaci, artisti. Uprednostňujú zväčša bojové športy : box, zápas, futbal.

Ženy narodené v tomto znamení majú podobné povahové vlastnosti. Vždy si zachovávajú hrdý postoj k životu, sú často emancipované, sebestačné. Vyhľadávajú skôr hrdinov drsných typov. Chcú dobývať, vládnuť a to nielen v povolaní, ale aj v láske a manželstve. Ich správanie kolíše medzi drsným odmietaním a nesmiernym zápalom. Chcú dominovať, byť vždy prvé. Trpia chorobnou obavou pred zlyhaním, v povolaní i v manželstve. V manželstve hrajú vždy hlavnú úlohu.

Pre mužov narodených v tomto znamení je láska zväčša iba otázkou vášne a sexu. Pritom ich pramálo zaujíma láska alebo odpor partnerky.
Ženy i muži narodení v znamení Barana zväčša ignorujú individualitu svojich partnerov.
Nestrácajú čas zbytočnými úvahami, a kým ostatní ešte váhajú a rozmýšľajú, oni už dávno konajú. Baran vie, kedy má ako prvý priložiť ruku k dielu. No okamžite sa podriadi, keď niekto príde a niečo mu prikáže. Je to ten najlepší kamarát a kolega.

Baranovi podliehajú : hlava, svaly, šľachy, chrupavky, zuby, červené krvinky, oči, veľký mozog a všetky nervy v hlave.

Ľudia narodení v znamení Barana sú náchylní na zápalové, horúčkovité ochorenia alebo zranenia, nádorové choroby, operačné zákroky, krvácavosť, bolesti hlavy, závraty, popáleniny, porážky. Existuje aj nebezpečenstvo psychickej preťaženosti, nervozity a obličkových ťažkostí.

Najvhodnejšími partnermi pre osoby narodené v znamení Barana sú ľudia narodení v znamení Strelca / 21.11.-20.12./ alebo Leva / 21.7.- 21.8. /.
Dobre vychádzajú aj s partnermi zo znamenia Vodnára / 20.1. - 18.2. / alebo Blížencov / 21.5. - 20.6. /.
Menej vhodné pre Baranov sú znamenia Raka / 22.6. - 21. 7. / a Kozorožca / 22.12. - 20.1. /.


ezoterika | stály odkaz

Komentáre

  1. fakt tomu veris?
    Ja by som len rad vedel ako to tie planety dokazu.
    publikované: 01.06.2007 11:09:47 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Planety dokazu veci...
    ... vezmi si len co dokaze mesiac - moria a oceany ho posluchaju, vody sveta stupaju a klesaju podla neho. Taka planeta je hodne vacsia ako nas mesiac ;-)
    publikované: 03.06.2007 16:18:15 | autor: Lilith (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ano
    a ta sila sa vola gravitacia.ako ale dokaze gravitacia (alebo ina sila) posobit na ludsky osud?
    publikované: 03.06.2007 16:43:21 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  4. sa pytas...
    ...len si predstav ako by sa zmenili osudy keby ludia nepadali na zem ale do vsetkych stran..... ;-)
    A meisac neposobi len gravitaciou. Alebo ona nuti vlky zavyjat na spln, bylinky nabija plnou silou, riadi zensky cyklus, ...?
    publikované: 04.06.2007 22:04:03 | autor: Lilith (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ad:Lilith
    no, bez gravitacie by boli sice ludske osudy ine, ale uplne nepredvidatelnym sposobom. Ale predpokladam, ze to si myslela ako vtip.

    Ano, mesiac este svieti, co sposobuje roznu viditelnost v noci a jeho svetlo moze mat vplyv na chovanie zvierat. A tiez plati, ze ludia sa evolucne vyvinuli vo svete kde den trva 24 hodin, kde po svetle prichadza tma a kde rok trva 365 dni, kedze tolko trva obeh Zeme okolo Slnka. Tychto veci je este viac a vsetky samozrejme posobia na cloveka. Vobec nijako vsak planety a hviezdy a neposobia na ludsky osud v zmysle ci stretnes v ten a ten tyzden svojho zivotneho partnera alebo ci vyhras v sportke. Alebo mi to vies nejakym racionalnym sposobom objasnit?
    publikované: 05.06.2007 11:39:06 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Mesiac
    Nemusi byt mesiac v splne staci polarizovane svetlo a dokaze zvierata i ludom pekne pomenit biologicke pochody

    TO cincinnatus-c
    S fyzikalneho hladiska Jupiter ovplyvnuje Zem dost drasticky (ma silne gravitacne pole) Mimo ineho dokaze odclonit ciastocne magnetosferu Zeme.

    BTW obeh okolo slnka je rozny a casto sa neda presne urcit (zaokruhlene sa da brat do uvahy 365 dni 11 minut a 24 sekund) i ked je to hodne nepresne. Je to ako v rychliku urcovat miesto momentalneho pobytu
    publikované: 05.06.2007 12:09:48 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Ad:redhawk
    Ano gravitacia a magneticke pole – co to ale ma spolocne s ludskym osudom?
    publikované: 05.06.2007 12:13:07 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  8. cincinatus-c
    stačí tomu veriť a aj to, čo dnes nazývame gravitáciou a magnetickým poľom môže meniť to, čo nazývaš našim osudom...myslíš, že svet, v ktorom žiješ na teba nemá žiadny vplyv? prečo by sme vôbec mali mať nejaký osud? nie je viera v osud podobná ako viera v sily, ktoré nás riadia, na nás vplývajú?
    publikované: 05.06.2007 12:22:22 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ad:dia
    Dia, na mna posobi gravitacia tak, ze ked sedim na konari a ten sa zlomi, tak zletim z neho dole a rozbijem i hlavu. Takto posobi gravitacia na moj osud. Ako ale posobi gravitacia na to, ktore cisla v sportke vyhraju? Na to ci dnes stretnem moju buducu manzelku? Na to ci si najdem dobru pracu alebo nie?
    A aby nedoslo k omylu, ja v ziaden osud neverim. Osud si vytvarame sami, vytvaraju nam ho ostatni, vytvara nam ho nahoda. V ziadnom pripade nam ho ale neutvaraju planety.
    publikované: 05.06.2007 12:52:26 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  10. cincinnatus-c :)
    dík za odpoveď...ešte jedna (mmm aj viac) otázka(ok), ako vzniká podľa teba náhoda? predchádza jej niečo? ovplyvňuje nasledujúce deje? nespadol by si zo stromu preto, lebo si tam predtým náhodou vyšiel? myslím, že práve pri gravitácii možno hovoriť o nevyhnutnej následnosti....vyšiel si tam preto, že si chcel alebo si mal nejaký dôvod? alebo práve preto, aby si dokázal, že si žiadny dôvod nemal?

    inak je tvoj postoj úplne bežný...žiadny osud, externé sily, len ja a moja tvorivá činnosť...došlo k desakralizácii prírodných síl, aj gravitácie, preto za ňou nehľadáš nič iné ako to fyzikálne ;)
    publikované: 05.06.2007 13:04:28 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Ad:dia
    Dia, trochu odbiehas od temy. Skus mi objasnit suvislost medzi gravitaciou a tym, aku budem mat manzelku. Podla mna tam ziadna suvislost nie je. Ak ty tvrdis opak, chcem vysvetlenie.
    K tvojim otazkam:

    „ako vzniká podľa teba náhoda?“ Roznymi sposobmi. Napriklad tak ze niekto si zabudne doma pas a zmeska preto lietadlo. To lietadlo potom spadne. Clovek sa vdaka tomu zachrani. To je nahoda. V tomto pripade ju sposobila: migrena cloveka, vdaka ktorej zabudol na pas, zapcha na ceste na letisko ktoru sposobil opity vodic, nedbanlivost technika, vdaka ktorej lietadlo spadlo.

    „predchádza jej niečo?“ Vid vyssie

    „ovplyvňuje nasledujúce deje?“ samozrejme.ovplyvnuje dalsie nahody

    „nespadol by si zo stromu preto, lebo si tam predtým náhodou vyšiel?“ ano a?

    „myslím, že práve pri gravitácii možno hovoriť o nevyhnutnej následnosti“ tomu nerozumiem, vysvetli mi to

    „vyšiel si tam preto, že si chcel alebo si mal nejaký dôvod?“ to bol len priklad. A je to jedno nie? Niektore veci robime s nejakym ucelom, niektore len tak – bezucelne

    „inak je tvoj postoj úplne bežný...žiadny osud, externé sily, len ja a moja tvorivá činnosť...došlo k desakralizácii prírodných síl, aj gravitácie, preto za ňou nehľadáš nič iné ako to fyzikálne ;)“
    presne tak dia
    publikované: 05.06.2007 13:34:48 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  12. cincinnatus-c :)
    takže pod náhodou chápeš sled navzájom od seba závislých dejov, ktorých význam a zmysel si uvedomíme až spätne...

    migréna môže byť spôsobená citlivosťou na počasie či iné mne neznáme biofyzické deje a tie už podliehajú kauzalite, to znamená nevyhnutnému vzťahu od príčiny k účinku...preto možno deje, ktorým nepripisuješ význam, zmysel, môžu vznikať v dôsledku spleti dejov, ktoré sú podmienené zákonmi, resp. tým istým, čím gravitácia

    nech je to akokoľvek, rovnako verím v slobodnú vôľu, aspoň ako subjektívnej schopnosti, o vlastníctve ktorej je človek presvedčený...
    publikované: 05.06.2007 13:48:12 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. dia
    dia, tie deje praveze nie su zavisle, ale su nezavisle od seba. Ano, ak sa zmeni pocasie, tak to moze ovplyvnit naladu pripadne zdravotny stav mnozstva ludi. Nikto ale nevie co to sposobi, ake nahody vzniknu, co sa stane. To vsetko je skratka nahoda ktora ma korene v biliardach dejov a procesov. A preto hovorim, ze 1.planety maju dost maly dosah na deje na Zemi 2. Ten dosah ktory maju suvisi s ludskymi osudmi absolutne nahodne, minimalne, nepredvidatelne, nepopisatelne. Preto je astrologia hlupost.
    publikované: 05.06.2007 14:20:58 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  14. cincinnatus-c :)
    súhlasím, sú to deje nami nepredvídateľné, nepopísateľné, nepoznateľné...a práve preto netvrdím, že tam nijaká závislosť, podmienenosť nie je...je to len naše presvedčenie a súvislosť "osudu", človeka a vonkajších dejov závisí na každom z nás...astrológia má zmysel pre tých, ktorí jej veria...

    niekto tam závislosť vidí, iný človek nie...a myslím, že práve táto skutočnosť je podmienená vývojom človeka v interakcii s prostredím...nie mimo neho :) nie sme až takí izolovaní a sebestační v tom, ako žijeme...
    publikované: 05.06.2007 14:31:24 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Ad:dia
    Dia, to nie je len nase presvedcenie. Je to nase poznanie ku ktoremu sme dospeli. A zatial nikto k lepsiemu poznaniu nedospel. Pises ze „astrológia má zmysel pre tých, ktorí jej veria“ – ako to myslis? Ak to myslis tak, ze clovek ktory niecomu veri, tak sa podla toho aj zacne spravat, tak suhlasim. To ale nema nic s planetami, to je len o psychike a o podmienkach konania cloveka. Dovol jednu jednoduchu otazku, aby som mal jasnejsie v tom, comu vlastne doverujes. Veris horoskopom?
    publikované: 05.06.2007 15:35:37 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  16. :))
    horoskopom nie, občas si ich prečítam, zo zvedavosti...ale s mnohými vecami, ktoré sa viažu k môjmu znameniu, súhlasím, sedia na mňa...možno je to charakteristika, ktorá sa hodí na mnoho ľudí, neviem...

    a myslela som to tak, že sa ľudia podľa toho správajú...rovnako ako aj ty, správaš sa podľa istej sumy poznatkov, ktoré by tu však neboli, ak by človek neprešiel nejakým vývojom vychádzajúcich z mýtov a presvedčení...proste sú ľudia, ktorí veria a tí, čo neveria, ja som niekde v strede, pretože verím v slobodnú vôľu....naše poznanie nie je definitívne, nik nie je vlastníkom absol. pravdy...potom je tu otázka objektivity...nakoľko je naše poznanie objektívne, nezávislé od schopností a možností človeka?
    publikované: 05.06.2007 15:55:50 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. dia
    Dakujem za odpoved, aspon viem s kym sa bavim. K druhej casti reakcie – dia, mam taky pocit ze to je uz ina tema. Ale v zasade suhlasim – ano kazdy je ovplyvneny milionom veci a jeho poznanie je vzdy trochu skreslene. Ide ale o to, ze moj pohlad na astrologiu je skepticky a dokazem si ho obhajit. Zatial som vsak nepocul ziadne seriozne a logicke vysvetlenie astrologickych javov zo strany tych, ktori tomu veria. A to je zasadny rozdiel – preto tomu neverim, pretoze to jednoducho nikto nevie logicky zdovodnit. Samozrejme to neznamena, ze sa cisto teoreticky nemozem mylit ja. Pokial mi vsak nikto nie je schopny ponuknut dokazatelne a logicky konzistentnejsie videnie sveta, potial sa budem drzat svojho nazoru a budem ho povazovat za pravdivy.
    publikované: 05.06.2007 16:27:32 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014