Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako je to s mágiou?

Stále sa stretávam s polemikou ohľadom bielej a čiernej mágie ale nik neberie do úvahy iný postoj a to protikladný a súhlasný.

O čo tu ide? no je to jednoduché väčšina "ezoterikov" myslí duálne. Dualizmus stavia na protikladoch (Pozitívne-Negatívne, biele-čierne, muž-žena) a tým dáva základ pre boj. Keď si vezmeme Tao (monádu Jin Jang) tá charakterizuje univerzálnosť Vesmíru a sveta (kde sú protiklady spolu vyrovnané a nestavajú sa proti ale v maxime jeden tvorí druhý). Tak isto väčšinový názor na mágiu (s ktorým nesúhlasím) existuje Biela (dobrá) a Čierna (Zlá) mágia. Ja tvrdím, že každý z nás je zodpovedný za použitie a magická energia je neutrálna.
Pokúsim sa to rozviesť. Kedysi dávno sa delila mágia na živlovú (5 prvkov) alebo ako napríklad v kabale ide o 4svety či 4 vetry (v iných prírodných magických systémoch). Niekedy sa vysvetľuje takýmto spôsobom: Spojením ohňa a vody vznikne vzduch (fyzikálne para), spojením ohňa, vody, vzduchu vzniká zem. Symbolom živlov je kríž (čiže nie Ježiš Kristus ale elementy, Kresťania mali v znaku rybu). Najdokonalejším a ničím nerušeným tvarom je kruh (guľa) keď sa spojí s krížom vznikne symbol Zeme ( starý symbol od Sumerov ) Tento symbol je vlastne iné vyjadrenie pentagramu (5 cípej hviezdy). Podľa Wicca (Pagan, Novopohanstvo a neviem ešte ako nazvané klasické čarodejníctvo) bola temnota pred vesmírom Matkou ktorá sa vtelila do Zeme. Čas a priestor bol Otec ktorý sa stal najvyšším Bohom. Sú síce polaritami ale stále sú súčasťou celku. A tu je niečo čo mnohí nechápu prečo ale podľa niektorých učení sa objavila Mágia. Niektoré učenia ju nazývajú aj dračou. Prečo, odkiaľ sa vzala a koho je súčasťou? Wicca spája  Bohyňu s drakom, iné učenia označujú pra sily za dračie. Nuž ale ako som už raz písal toto je jeden z vesmírov a vznikol od Stvoriteľa a uchopil ho do rúk Demiurg. Ani jeden z nich však nedokázal sám všetko. Ako asi prebiehalo zrodenie tohoto vesmíru? Nuž bolo Nič (praenergia v našom priestore neviditeľná akási praNeutrónová extrémne ťažká hviezda) ktoré pri istých podmienkach explodovalo. A vzniklo Niečo.Staré civilizácie tento okamih symbolizovali Swastikou (neslávne známy hákový kríž ktorý si privlastnili Hitlerovci) Je to symbol vírenia a pri pohybe vpred ide o plazivý pohyb hada. (V Indii je vesmírna energia nazývaná aj haďou) a had je úhlavný nepriateľ kresťanstva.
A keď si mám vybrať budem stáť na strane Drakov a Hadov.

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014