Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Osvietenie

Mnohi sa pytaju co je osvietenie naco mam pracovat na sebe. No pouzijem na vysvetlenie slova zenoveho majstra
Osvietenie nie je nič iného ako úprimnosť. Úprimnosť k nám samým, k ľuďom okolo nás i svetu v ktorom žijeme. Cesta k osvieteniu je plná problémov. Byť úprimný alebo čestný, tým sa obvykle nemyslí nič iné než hovoriť to čo si myslíme. Úprimnosť je predpoklad úsilia. Úprimnosť nie je cieľom je Cestou. Rovnaké to je s osvietením. Kto pravidelne medituje, norí sa do seba, snaží sa o úprimnosť.
    Čo je to meditácia?  Niečo ako pohľad do zrkadla. Pokiaľ je to bežný pohľad vidíme len zovňajšok. Čím dlhšie skúmame náš výzor tým celistvejší obraz o sebe máme. Objavíme dobré i zlé stránky. To je meditácia.

všeobecné | stály odkaz

Komentáre

  1. súhlas
    pekne si to napísal(a)...ja sa držím jednej vety .. a pomáha aj mne aj ostatným..."správaj sa k ľudom tak, ako chceš, aby sa oni správali k Tebe"...dosť ťažké, hlavne, keď sa pozeráš denne na seba do zrkadla..
    publikované: 04.04.2007 22:16:08 | autor: vikina (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ano
    pekne motto.
    publikované: 04.04.2007 22:24:02 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Osvietenie
    Áno, osvietenie ako hlbokú, úprimnú úprimnosť, úprimnosť, ktorú by človek mal mať sám k sebe, k svojmu vnútornému Ja a cez svoje vnútro ku všetkým a všetkému okolo seba...úprimnosť ako láska, úcta, pokora, poctivosť , čestnosť...najprv voči sebe a cez seba ďalej...cesta nie je ľahká, ale kráčanie po nej je svojím spôsobom opojné...napĺňajúce...skúste...
    publikované: 10.04.2007 15:17:33 | autor: chachulka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014