Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zodpovednosť v ezoterike.

Preco nechceme prijat zodpovednost? Kto z nas uz nieco urobil urobil to sam a so slobodnej vole
    Tento príspevok mi chvíľu trvalo dať do podoby ktorá by nevyznela znevažujúco alebo agresívne. Prečo? Hm nuž z jediného dôvodu väčšina ezoterikov nechce vziať zodpovednosť za svoje činy.
    Teraz konkrétne k môjmu názoru na túto tému. Ja keď čokoľvek robím robím s plným vedomím, že som zodpovedný za akýkoľvek výsledok. Akýkoľvek. Pretože keď pomôžem jednému môžem (a vačšínou) druhému ublížim či aspoň ho obmedzím. Vysvetlím. Niekto energeticky druhého využíva či inak povedané vysáva. Som požiadaný o pomoc, a tu nastávajú rôzne možnosti riešenia. Útokom, obranou alebo sa do toho nestarať (väčšinou ide o to keď cítim karmické vzťahy a nemám pocit že je nutné to riešiť). Keď použijem útok určite ublížim útočníkovi (Oko za oko) a on to môže brať ako čiernu mágiu. Je to účinné ale naozaj používam iba keď ide už do tuhého. Druhý spôsob, ochrana, je menej rýchly ale rovnako efektívny. Vytvorím ochrannú stenu (štít) kde odstrihnem útočníka a vyčistím auru obeti. Neublížim útočníkovi iba ho obmedzím. Ak tak či tak bol som to JA kto si vybral spôsob a previedol zásah do vzťahu 2 bytostí. Neobstojí obhajoba typu Ak to tí hore dovolili tak je to v poriadku, alebo Veď ja som iba urobil čo ma požiadali. Ano je to pravda ale kto to vykonal a akým spôsobom je len a len na operatérovi. Keď niečo robím mal by som si byť vedomí účinkov na oboch stranách. Neobstojí obhajoba s tým druhým ja nič nemám.
    Tak isto preto nesúhlasím s takzavou chaos mágiou a finančnou mágiou. Kde sú dôsledky dávané inde ako operatérovi.
    Takže stručne a jasne čo spravíte spravili ste sami, nie Kozmos, Boh, Anjeli, Mágia ale VY. Všetko ostatné ste volali vy anjeli samí neprídu, mágia sa sama neobjaví a Boh používa svoje nástroje, Nás.

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

  1. o zodpovednosti
    ano, je to tak, každý jeden z nás si je povinný uvedomiť dosah svojích zásahov, a byť SÁM zodpovedný za vykonaný čin, či liečebný, či iný, konaný za účelom pomoci druhým! pri skúmaní dosahu vykonaných zásahov nikomu z nás nepomôže žiadny argument, treba si uvedomiť svoje konanie, veď meníme chod sveta... a nie vždy v jeho prospech,niekedy to možno ani nechceme vidieť... starostlivo treba skúmať, či môžem a či mám na to...všetci si musíme uvedomiť, čím vyššie som, tým mám väčšiu moc v rukách, tým väčšiu zodpovednosť, ale nie len za seba,ale aj za tých druhých
    publikované: 12.04.2007 11:48:33 | autor: chachulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to chachulka
    Za druhych nenesies zodpovednost, mozes niest zodpovednost iba za to co pre nich urobis a ci si urobila vsetko, Kazdy kraca so svojim krizom
    publikované: 12.04.2007 15:00:48 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014