Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vplyv myšlienok a viery na energiu krajiny

To čo si myslíme, v čo veríme a čo konáme nie je len naša osobná vec. Je to zásah do okolia i prírody. Spolutvoríme tento svet...
Prírodné nábožensto je pôvodné náboženstvo, ktoré tu bolo dlho pred kresťanstvom či inými modernými náboženstvami.
Bolo to niečo čo reprezentovali šamani s ich stykom s prírodnými silami, predkami či zvieratami. Stačili im lesy, posvätné háje (ešte pred druidmi) či obce mŕtvych. Úlohou šamana bolo udržovať rovnováhu medzi prírodou, obcou a duchmi. Vznikala istá symbióza medzi prírodou, ktorá dávala zdroje ľudom, duchmi mŕtvych či duchmi ktorí sa nedostali na druhú stranu (takzvaný beztelci) a následné čistenie prírody od energie beztelcov.
Šamani sa napájali na Snový svet (morfické pole (komunikácia s predkami a duchmi)) a získavali odtiaľ informácie a neraz i úlohy, ktoré vykonávali. Občas keď to bolo nutné vedeli použiť svoju / svoje (celého kmeňa) sily na urovnanie problémov, vedeli udržať neľudí (energetické či duchovné bytosti) mimo osady či obývané miesta. Používali na to štandardné šamanské pomôcky, väčšinou založené na prírodných materiáloch či rôznych "obetách".
V našich končinách boli väčšinou šamanky rodu ženského (vedmy, bogyne, baby, babice) a to od doby kamennej cez stredovek až do súčastnosti. Venovali sa primárne bylinárstvu a vedeli tiež odkliať či naopak zakliať človeka. Tiež nemali problém napojiť sa na mŕtvych a odoslať ich na druhú stranu. Často vedeli pomôcť s niečím čo sa stalo so zdravím človekom lepšie ako lekár, ktorý uhranutie alebo kliatbu bral ako poveru a "nepodložené" zdravotné problémy bral ako neznámy pôvod. Poznali intrúzie v ľudskom organizme, energetické odčerpávanie a vedeli nájsť pôvodcu týchto problémov. Prostriedky ktoré používali boli veľmi blízke šamanským technikám z Ameriky či Ázie, bolo to drevenné uhlie, byliny, oheň a voda. Vedeli použiť techniku psychického šoku na zvrátenie stavu dotyčného či použiť "medicínu" (amulet, talizman).
V bežných ľuďoch vzbudzovali strach alebo prinajmenšom rešpekt. Málokto vyhľadával ich prítomnosť bez pádneho dôvodu.

Všetko sa zmenilo príchodom a objavom tvarových žiaričov (kríž, kruh s krížom, svastika, a pod.). Bez správneho použitia a znalosti činnosti tvarových žiaričov dochádzalo často k škodám na energetickej úrovni, ktorá sa už nedala napraviť. Harmónia ktorú udržiavali "pohanské a prírodné" náboženstvá začala byť narúšaná. Je jedno či užívateľmi tvarových žiaričov boli Rimania, Germáni či neskôr "kresťania". Škody ktoré v Európe napáchali na energo-informačnom poli boli veľmi veľké. Kríž napríklad z hrotov vysiela ostré vlny. Tieto odpudzujú bytosti a poškodzujú rastliny, pokiaľ nie sú presne orientované na svetové strany alebo kolmo dolu. Podobne funguje i žiarič tvaru Fí. V súčastnej dobe sa pokračuje v používaní takýchto žiaričov ešte nebezpečnejšie. Ide hlavne o rôzne amulety či talizmany nosené na krku či rozvešané po stenách.
Väčšinou šamani dané žiariče poznali ale keď ich použili tak väčšinou len namaľované alebo vyryté ako pečať. Nikdy nie trojrozmerné.
Nesprávnym používaním (stavanie krížov, kaplniek) vznikali "umelé" geopatogénne zóny a tie poškodzovali často až na hmotnej úrovni prírodu (zosuvy pôdy, vznik močiarov a pod.) Taktiež sa narušil status quo medzi svetmi prírody, beztelcov, a ľudí.
Často potom dochádzalo ( a stále dochádza) k pripútaniu sa beztelca na živého človeka (najviditeľnejšie to je u alkoholikov či drogovo závyslých) a jeho pôsobenie na človeka.
V súčastnosti často vidieť u istých typov ľudí návrat k šamanizmu. Čoraz viac ľudí sa snaží vyrovnať a opraviť to čo sa poškodzovalo dlhé roky.
Čoraz viac ľudí pristupuje k styku s iným svetom a často bez uvedomenia si možných problémov. Jedným z nich je nutnosť šamana udržiavať pri styku so Snovým svetom odstup. Pokiaľ stratí neutrálny postoj k bytostiam odtiaľ stáva sa časť jeho Ja súčasťou daného sveta a bytosti dokážu cez neho pôsobiť do nášho sveta. Častým znakom bývajú výbuchy emócií, či nepochopiteľné konanie. Následne môže dôjsť na napojenie "blízkeho" egregoru alebo pritiahnutie beztelcov.
Často takto vznikali charizmatický vodcovia bez morálky. V histórií sa takéto niečo opakuje s istou pravideľnosťou.

Netreba zabúdať na základnú vec a to, že naše myšlienky a túžby tvarujú energetické polia okolo nás a tým vplývajú na prírodu. Jednou z najnebezpečných vecí súčastností je pevná viera v jednorazový život. Prestávame sa totiž venovať prírode i tomu kde žijeme.

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

  1. zaujímavý článok,
    z detstva si pamätám na jednu tetku: V poli sa z ničoho nič zvalil kôň. Dvíhali ho, piť dávali, jhorekovali okolo neho nič. Ona prišla k nemu, preška mu rukou po šiji, poklopala ho po nozdre najakou bylinou a kôň sa postavil sám. Potom som sa tej tetke vyhýbala. Nikdy mi neublížila, ale i tak, do dnešnej doby, v jej dome nikto nebýva, hoci má syna a dom už bol tehlový
    publikované: 19.06.2010 19:42:55 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. strach
    Nuz ano, je to strach s toho co nepozname, alebo obcas i s toho aby nas niekto nepoznal lepsie ako mi sami
    publikované: 19.06.2010 20:08:09 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  3. A preto
    by niektorí ľudia nemali myslieť, vôbec!
    publikované: 19.06.2010 22:48:26 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014