Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Shapeshift- realita či halucinácie?

Zmena vyzoru. To vyjadruje anglické slovo shapeshift. Vlkodlak, medvedodlak a podobne Su to iba povery?
Tak opat jedna ozehava tema. Premena na zviera. Saman, druid, mag ci niektori "bezni" ludia sa dokazali prevtelit do zvierat a dokonca vedeli pozerat ich ocami.
Mytus?
Mozno. Su 2 cesty ako to vysvetlit: prva je to realita. A druha, ide o halucinacie.
Takze k prvej nemam skoro co dodat. v astralnych a meditacnych technikach bezne dochadza k morfovaniu (premene) do nejakej podoby, ktora je vhodna na pracu.
Zaujimavejsia je pre mna druha varianta. V prvom rade si treba uvedomit jednu vec, etnologicke skupiny maju jedno spolocne, na komunikaciu s duchovnom casto pouzivali rozne "pomocne" latky. Najmenej nebezpecnou bola salvia. Potom to bol odvar zo zeleneho maku, rozne huby (napriklad cervena muchotravka), byliny (durman, konope, koka, a pod). Vsetky tieto latky mali tlmiace a mnohe halucinogenne ucinky. Druidi i samani pouzivali tiez specificke sposoby dychania. Pokial skusite holotropne dychanie (vynasiel Stanislav Grof, cesky cvokar) zistite v istych chvilach "vidiny".
To by vsak vysvetlovalo iba u "specialistov" ich premeny. No nie vsak uplne. Bezny ludia este aj v 50-60 rokoch u nas fajcili.... a tu pozor: konope. Dovod je jednoduchy, pestovalo sa konope a lan ako uzitkove rastliny ale pouzivali sa iba stonky na vlakna. A vestice, korenarky a vedmy poznali liecive ucinky konope. A nielen tie :)
Takze ktora cesta je spravna? Realita? Halucinacie? Alebo obe dokopy?

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

  1. shapeshifting
    Najhorsie je vsak shapeshiftovanie nasich "kamaratov" hadov z nizsej 4. dimenzie. Na svete existuju stovky a stovky ludi ktori videli doslova zmenu vysokeho uradnika-politika na plaziu formu a spat. Niekedy to trvalo par sekund inokedy dlhsie. Tvrdi to spusta ludi vsetkych vekov, vierovyznani a ras co to zazila ale boji sa verejneho zosmiesnenia. David Icke o tom popisal vela...
    publikované: 06.01.2008 20:45:43 | autor: plazobijec (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014