Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šamanizmus - problém stratenej duše

Čo je stratená časť Duše? A prečo ju strácame?
Jednou zo špecialít šamanskej praxe je občasná návšteva miesta Stratených duší a navrátenie stratenej časti duše pacientovi.

Je to v podstate bežné riešenie "ťažších" prípadov.
V podstate v súčasnosti je strata časti duše veľmi častá a "bežná". Dôvodov je hneď niekoľko.
1.) straty v minulých životoch. Momentálne najmenej častý dôvod.
2.) psychické straty alebo šoky. V prípade otrasu psychiky dôjde často k blokácií a presunutiu traumy do podvedomia. Je to častá príčina ale nie najčastejšia.
3.) vytrhnutie svojich prirodzených súčastí. Toto je najčastejší spôsob straty častí duše. A najmenej spoznateľný. Je dôsledkom spoločnosti, výchovy, neochoty konať vo svojej prirodzenosti a snahy prispôsobiť sa.
Ako to pracuje?
Nuz keď dieťa príde  za rodičmi namiesto komunikácie dostane príkaz odísť a nezavadzať dospelým...

Pekne to popísal Robert Bly:
Keď nám boly 2 roky, energia vyžarovala z našeho tela i duše. Ale časom sme zistili že našim rodičom sa to nepáči.

Sami sme si označili tieto časti nášho JA ako temné a snažili sme sa ich potlačiť. A takto potláčame svoje ja a to sa nám neskôr pomstí tým, že nám privolá ochorenie hrdla či pľúc lebo sa snažíme nehovoriť s cudzími ľuďmi a podobne.
Strácame postupným šľachtením sa pre spoločnosť svoje ja a potláčame si osobnostné črty do podvedomia. A s temnoty podvedomia na nás začnú pôsobiť naši démoni, ktorých sme si vytvorili. Naša osobnosť sa stala lineárna namiesto mnohorozmernej a tu ostáva na obnovenie skrytých vecí a našich častí len jedna možnosť, obnoviť to čo bolo "stratené".

Náš život do dvaceti trávime tím, že se rozhodujeme, které části svého jástrčíme do pytle, a zbytek života tím, že se je pokoušíme dostat zase ven. Stephen Harrod Buhner.


V lepšom prípade sa podarí nájsť šamana, ktorý postupne časti duše navráti, v horšom prípade naša duša nás napadá a stávajú sa nám veci ktoré sú zaradené do psychických chorôb. V zriedkavých prípadoch dokážeme spracovať dané situácie aj sami.
Ak ste silný, môžete so svojimi skrytými časťami vyjednávať, komunikovať a dohodnúť sa, najprv na spolupráci, postupne na opatrnom priateľstve a následne na plnom absorbovaní a pochopení. Bohužiaľ pokiaľ sa s tým začne časom človek pri pohľade na seba zistí, že za sebou ťahá neuveriteľne dlhý vak so svojimi časťami. A začnete svojich démonov jesť a absorbovať a začnete sa vzďalovať od bežných ľudí a tí začnú k Vám vzhliadať.
Začínate vnímať svet v jeho mnohých rozmeroch a on dá na oplátku možnosti. Začnete chrániť srdce sveta a stane sa z Vás šaman. Jeden z mnohých, ktorý dokážu sami so sebou nadviazať vzťah a pochopiť aj svoje skryté časti.
Bohužiaľ často je v tomto skrytá smrť, i keď iba v podobe straty toho čím ste ako človek pre spoločnosť vychovaný. Nastane rekultivácia Vášho JA a často zistíte, že zvládate činnosti univerzálnejšie a lepšie ako okolie.

A v tom prídu opäť temné časti a otázky či to stojí za to byť iný.

Každá naša časť skrytá v mieste Stratených duší je klam, ktorý sme prijali od našich učiteľov, vychovávateľov, rodičov alebo vrstevníkov. Alebo je to klam, na ktorom trváme mi sami.

Příroda je stvořitelem člověka i jeho největším učitelem. Ukáže nám co je správné a co špatné, pokud sejdeme z Velké Cesty. - Masanobu Fukuoka

Slovo člověka je často pevné jenom natolik, nakolik si je jistý svým pohodlím. - Stephen Harrod Buhner

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014