Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kresťanský pohľad.

Na fore k ZAHADY SK som našiel príspevok osoby s evidentne extrémnym kresťanským zameraním. Dal tam príbeh o mužovi, hoc to dokazuje nie vieru v Boha ale skôr slepú poslušnosť.
"Príbeh o jednom mužovi.
Raz v noci mal muž sen. V tom sne prichádza k tomuto mužovi Boh. A Boh mu hovorí: Pred záhradkou je velká skala. Tá skala bola tak velká že skoro zatienila celý dom tohto muža. A Boh hovorí tomuto mužovi: Každý deň by som chcel, aby si prišiel do tej záhradky a želám si, aby si do tej skaly tlačil. A ten muž hovorí: Dobre Bože.
Na druhé ráno keď sa tento muž zobudil, tak šiel do tej záhrady, oprel sa ramenom o tú skalu a tlačil, velmi tlačil do tej skaly. Svietilo slniečko, ale on celý deň v tom teple tlačil do tej skaly. Bola to velmi ťažká práca, tlačiť do takej skaly, ale Boh mu povedal aby to robil, tak on sa rozhodol že to robiť bude. Takže každý deň šiel do tej záhrady a tlačil do tej skaly. Týždne ubiehali...mesiace uplynuli a on stále tlačil do tej skaly. A jedného dňa, keď išiel von, videl ako diabol stojí pred tou skalou. A diabol keď tam tak stál, tak mu vraví: Čo to tu robíš, že stále tlačíš do tej skaly? A ten muž mu odpovedá: Vieš Boh mi povedal, aby som do tejto skaly tlačil, tak ja to robím. A diabol obišiel tú velkú skalu, prišiel k tomu mužovi a hovorí mu: Vieš o tom, že táto skala sa ani o kúsok neposunula?! A ten muž hovorí: Naozaj? Ten muž tú skalu znovu obišiel a uvedomil si, že aj keď tak velmi tlačil, tak vôbec sa tá skala nepohla. Keď sa vrátil na tú prednú stranu skaly, diabol bol už preč.
Pretože všetko čo chce satan urobiť v našom živote je iba zasadiť malé semienko pochybnosti, a potom to nechá len aby rástlo.
A ten muž tam stál a premýšlal nad tým. Hovorí si prečo tu len tak plytvám svojím časom, mesiace som strávil tým že tlačím do tejto skaly a ani o kúsoček sa nepohla. Takže končím už nebudem do nej tlačiť! A šiel domov.
Ďalšie ráno vyšiel von pozrel sa na skalu a odkráčal preč. A toto urobil po celý týždeň. Ale v posledný deň v týždni, vyšiel zasa von a videl ako pred tou skalou stojí Boh. Šiel k Bohu. A Boh mu vraví: Požiadal som ťa aby si niečo urobil?! A muž odpovedá: Áno Bože. A Boh sa pýta: Tak o čo som ťa žiadal?! Muž odpovedá: Poprosil si ma aby som tlačil do skaly. A Pán sa ho pýta: Tak prečo do tej skaly netlačíš?! Muž odpovedá: Pane, ale ja som skutočne tlačil, tlačil a tlačil, celé mesiace som nerobil nič iného, iba som tlačil do tej skaly, a Pane ona sa vôbec nepohla a tak som sa rozhodol, že tu strácam čas a rozhodol som sa že už nebudem tlačiť do tej skaly! A Boh tomuto človeku vraví: O čo som žiadal teba aby si urobil?! A ten muž vraví: Ty si ma prosil, aby som do tej skaly tlačil. A Boh vraví tomuto človeku: Tvoja práca je tlačiť do skaly a mojou prácou je, aby som tú skalu odstránil!"


Boh neočakáva že vyriešime problémy v našom živote, ale Boh hovorí: Ty sa modli a ja to budem riešiť! Našou prácou je modliť sa, a Božou prácou je pohnúť tou skalou!

Tak veru, toto je to čo by najviac vyhovovalo cirkvi, pasivita. Jedine v jednej veci buďte ovečky aktívne, v platení. Za odpustky, za omšu, za možnosť navštíviť kostol či chrám, ktorý bol postavený za ich peniaze.

Hold cirkev sa od uzurpácie "morálnych hodnôt" vôbec nezmenila.

Pre dokresnenie situácie ešte 2 príspevky:

Lukáš:
Ahoj Tuli,
pani spomínala, ako dedične prechádza veštenie z pokolenia na pokolenie u nich v rodine.

Ak to bude chcieť niekto u nich zastaviť, tak táto nazveme ju- "klúčová osoba" bude musieť očistiť cez modlitby oslobodenia celý rod. Práve som dopočúval jednu duchovnú obnovu a tam je práve tá modlitba zrieknutia zlého v rodokmeni. Ja som sa modlil túto modlitbu, pretože onoho času sa u nás tiež verilo horoskopom a pod. Odvtedy mám ovela lepší život i celá rodina. Takže ak chceš Tuli, tak na tejto stránke nájdeš - Duchovná Obnova P. Vojtecha Kodeta -stiahni Promluva 5 Tam sa dozvieš ostatné.
Tuli, niektoré tajomstvá pre ludstvo zostanú tajomstvami, pokial sa Boh nerozhodne inak. V Biblii je vela opisov obrazných a tak ich treba i brať. Čiste môj názor: "Ak by sa Boh rozhodol urobiť človeka i z hliny a slín, tak ho urobí a nič mu v tom nezabráni". Ale ako to skutočne urobil, tak to dúfam, že sa dozviem v nebi.

***
Tuli:
Cau Lukas,
promluvu 2 som si vypocula az do konca.
no myslim, ze tomu rozumiem. Ja som vsak chcela vediet ako to vnimate Ty a Lukas, ale vidim, ze ako ludia v 21 storoci. To vas nechcem chlapci urazit.... Smile, ale niekedy ked pocuvam tie prednasky fararov, tak si fakt pripadam ako v 16 storoci ked upalovali bosorky. Nepaci sa mi, ze vsetko nove odmietaju, tvrdia, ze to nieje od Boha, ale dnes je uz meratelna energia ked telo umierajuceho opusta dusa, da sa zmerat energia slova, veda ide do predu, napriek tomu sa vsetko v katolickej cirkvi zmieta zo stola, co povedia o 10, 20 rokov ked to uz bude jasne nad slnko.


Tuli

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

  1. *
    ahoj redhawk, prepáč, nechcem sa Ťa nejako dotknúť, ale myslím, že píšeš o veciach, ktorým vôbec nerozumieš... čo sa týka toho ,,cudzieho,, článku, ktorý si tu uverejnil: pointou je, že v našich životoch sú veci, s ktorými sami nepohneme, ale to neznamená, že sa nemáme snažiť ich zlepšiť... je to výzva k aktivite, nie k pasivite, neviem, prečo si to tak pochopil, mám pocit, že ten článok zo zahady sk a tvoj komentár nejako nejdú dokopy... čo sa týka platenia v cirkvi: NIKDY som sa osobne nestretla s tým, že by ma niekto do platenia nútil... cirkev potrebuje peniaze - je v dnešnej dobe niekto, kto nie? poznám kňazov, ktorí rozdali celý svoj majetok, aby pomohli ľuďom, ktorí nemali dať čo jesť svojim deťom... možno aj ty máš nejaké drobné nazvyš, mám pár nápadov, ak by si sa chcel realizovať... kostoly sú kultúrne pamiatky - keď tam ide niekto s cieľom pokochať sa nádherným interiérom, nech radšej ide do galérie a prispeje predraženým vstupným do vrecka nejakému svetskému ,,bohatierovi,,. cez bohoslužby je vstup na celom svete zadarmo (a na Slovensku aj mimo bohoslužieb, nie?) za odpustky sa neplatí od nejakého 18. storočia, takže neviem, kto je pozadu... "Hold cirkev sa od uzurpácie "morálnych hodnôt" vôbec nezmenila." tejto vete fakt nerozumiem - teda význam všetkých slov mi je jasný, ale spolu akosi... ešte na ilustráciu - nie som mníška, ani fanatická maniačka bojujúca za ideály, ktoré podľa mnohých už ideálmi dávno nie sú - len sa občas pozerám na svet kritickými očami a selektujem... skús to niekedy aj ty! ďakujem za čas, ktorý si strávil čítaním môjho komentu... prajem pekný deň!
    publikované: 04.08.2007 14:36:43 | autor: lu (e-mail, web, autorizovaný)
  2. lu
    ja platim na cirkev kazdy mesiac... zo svojich dani. nesuhlasim s tym, aby moje peniaze isli cirkvi, ale zmozem s tym nieco?
    inak cirkev mi pride vskutku bohata... ma majetky, peniaze, velke stado poslusnych oveciek...
    publikované: 04.08.2007 20:28:19 | autor: dreaming-one (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Silno mi to pripomína...
    môj článok o socializme, ktorý som práve dopísal. Nie je to nič iné ako demagógia. Ak by teoreticky existoval boh, povedal by toto nejakému človiečikovi? Aby plytval svojim životom a slepo poslúchal? Nie, ale cirkev by to veľmi rada urobila a aj to robí - ty urobíš to čo ti povieme a my v mene boha budeme ovládať tvoj život.
    Ale môj nie, kým mám ústa, ktoré môžu hovoriť, tak budem kričať a budem upozorňovať na sektárske praktiky cirkví.
    publikované: 04.08.2007 20:48:05 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  4. TO lu
    Tak skus ist do chramu sv Martina v Bratislave, kulturna pamiatka to je iba ked treba platit, vstupne si berie cirkev.

    Z mojich dani sa financuje demagogia, ked niekto je prislusnikom cirkvi nech plati, preco ja nemozem byt v cirvi ktorej verim? Pretoze sme "krestansky" stat.


    Cirkev si zacala v 3-4 storoci uzurpovat pravo na to co je moralne a co nie.
    Preco sa cirkev stara do veci ktore v demokratickom svete patria k slobodam? Napriklad potraty, antikoncepcia, vychova na skolach.

    Navrhnime zakon, vstup a cirkevna vychova az po 21 rokoch nech sa dospely clovek rozhodne sam. S tym vsak nesuhlasi vacsina udajne ujdu moralne hodnoty deti. Preco stat neoddeli cirkev od statu?
    publikované: 04.08.2007 23:24:10 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  5. to dream a shaggy
    Asi tak :)
    publikované: 04.08.2007 23:24:32 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Predstavte si...
    že by som vymyslel podobný príbeh, len boh by kázal tomu dotyčnému užívať si život a diabol tlačiť do skaly, lebo z toho niečo bude mať.
    Proste tu ide o to, že všetky tieto príbehy si vymýšľa cirkev podľa toho, ako sa jej to hodí. Ak bude potrebovať ľudí, aby tlačili skalu, povedia, že je to božia vôla, ak budú potrebovať tú skalu obísť, nájdu si zámienku, ako spochybniť to čo hovorili predtým a začnú kázať niečo nové. Orwellov Veľký Brat je oproti cirkvi iba malý hráč. Kým on manipuloval s informáciami a "zahmlieval" skutočnosť, cirkev manipuluje s ľuďmi a vymýva im mozgy...
    publikované: 04.08.2007 23:47:26 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  7. to redhawk, dream a shaggy
    prečo štát neoddelí cirkev od štátu? to je snáď otázka pre štát... bolo by lepšie, keby tak už bolo, mnohé trápne argumenty by sa minuli... cirkev je spoločenstvo, určité pravidlá musí mať - komu sa nepáčia, nech sa nezúčastňuje... peniaze z vašich daní nejdú iba jednej cirkvi. ak by ste vedeli, že konkrétne za vaše peniaz kúpila cirkev umierajúcim utišujúce injekcie, boli by ste menej agresívni proti cirkvi (a vôbec, o akej cirkvi hovoríme?)
    v dnešnej dobe, keď sa všetci tak strašne oháňajú humanizmom a ľudskými právami, sa mi zdá byť názor o antikoncepcii a potratoch trochu šialený - po prvé, novšie a novšie výskumy ukazujú, že hormonálna antikoncepcia nenávratne devastuje ženský organizmus (a to nemám vyčítané zo žiadneho ,,sektárskeho,, časopisu, je to fakt! škoda, že žiadny výrobca antikoncepcie si nedá túto reklamnú informáciu na škatuľku tabletiek... veľa životov by sa zachránilo) po druhé - žena nie je stvoriteľ, nech už za stvoriteľa pokladáme Boha, prírodu alebo niečo iné, žena nedáva život, nemá právo ho brať... to hovorím ako žena... ak sa ma opýtaš, čo by som robila, keby som bola znásilnená a otehotnela som, poviem, že nemôžem vedieť (lebo to je pravda), ale viem, kde by som skončila, ak by som si to dieťa dala vziať - na psychiatrii... a poviem ti s istotou, že v budúcnosti budú plné týchto žien, ktoré si uplatňovali svoje "právo na možnosť výberu" ... každý má na výber... len nie každý si vie vybrať... a nie každý si vie vybrať správne... kiež by sme to raz všetci pochopili...
    publikované: 05.08.2007 00:43:41 | autor: lu (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Ale no, Lu
    Žena berie život? To hádam nie. Vieš koľko budúcich potomkov ja denne zabijem tým, že ich pustím do kanalizácie (je to odporné, ale je to veľmi dobrý príklad). A to myslím vážne, kto určí kde začína život? Mal by som byť zavretý za to, že moje spermie neslúžili na vznik nového života? Vieš, ja za život považujem až mysliaci organizmus, nie každé zoskupenie buniek, ktoré má autonómne funkcie.
    A ak si žena nenechá zobrať dieťa, ktoré má ťažké postihnutie... tak vlastne ide proti bohu. Lebo medicína porušuje tradičné zákony prírody. Voľakedy by takýto slabý jedinec bol odsúdený na smrť. A keďže to tak bolo, tak to asi ten váš boh tak chcel, nie? A keďže teraz sa to snažíme zvrátiť, tak ideme proti nemu, alebo sa mýlim?
    Cirkev - hovorím o všetkých čo pôsobia na Slovensku, lebo všetky majú tendenciu starať sa do vecí, do ktorých ich nič nie je - napríklad ako som sa minule zasmial, že protestujú proti nudapláži, ktorá ich vôbec (a ani nikoho iného) mravnostne neohrozuje, keďže je dokonale oddelená. Ale je to cirkev a jej motto je: "Starajme sa do svetských vecí, do ktorých nás nič nie je".
    A ešte k antikoncepcii - aj tie sprosté kondómy poškodzujú telo ženy, však? Preto proti ním cirkev tak bojuje. Ja osobne by som zatvoril každého, kto bojuje proti kondómom, pretože verejne rozširuje nevedomosť, najmä u mladých, ktorý sú tak náchylnejší na pohlavné (smrteľné) choroby a to nie je sranda - CIRKEV SI TAKTO VEREJNE ZAHRÁVA SO ŽIVOTMI MLADÝCH!
    publikované: 05.08.2007 12:40:12 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  9. to shaggy
    prepáč, ale nevieš, čo hovoríš... človek je mysliaca bytosť... super... všetkých mentálne postihnutých, ktorí nie sú schopní myslieť, ideme vyvraždiť??? nechcem uraziť tvoje spermie - rob si s nimi, čo chceš... keď však vznikne kompletná genetická informácia, kde je zakódované, že človek v štyridsiatke oplešatie, alebo akú farbu očí bude mať - to nie je zhluk buniek, to je život!!! cirkev bojuje proti antikoncepcii, antikoncepcia navádza človeka na pohodlné a nie bezpečné riešenia... pohlavné bunky sú niekoľkonásobne menšie ako molekulové väzby medzi atómami syntetických zlúčenín, z ktorých sa kondómy vyrábajú - takže kondóm ťa stopercentne neochráni pred ničím - rodičovské poradne sú plné ľudí, ktorí užívali antikoncepciu... a cintoríny tiež... keby boli ľudia schopní nemyslieť iba na seba, aids by bol dávno minulosťou...
    publikované: 05.08.2007 13:29:33 | autor: lu (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. lu
    odhliadnic od toho ze s tebou absolutne nesuhlasim, co teda navrhujes?:)
    publikované: 05.08.2007 15:28:29 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Lu, si alibista
    Mentálne postihnutý človek je mysliaca bytosť, dokáže myslieť, aj keď nie tak ako "zdravý" človek, tak mi do úst nevkladaj niečo čo som nepovedal!
    A kondómy sú účinné na 99%, je jasné že to nie je 100 percentné, ale je to aj ochrana proti napr proti vírusu HIV, ale hej cirkev radšej vyhubí svojich neprajníkov, ako by si mala priznať, že sa mýli.
    Chápem ochranu nenarodeného života (naozaj vás chápem), ale bojovať proti antikoncepcii? Dobre, ak hormonálna antikoncepcia poškodzuje ženu, tak potom ČO JE ZLÉ NA KONDÓMOCH? Kým mi neodpovieš, tak to beriem ako ďalšiu kresťanskú demagógiu. A kondómy nezabíjajú ten tvoj život (tú tvoju kompletnú genetickú informáciu).
    publikované: 05.08.2007 17:07:58 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  12. odveci:D
    ja viem, ze to sem vobec nepatri, ale ja len ze sme ta aj s dukeom videli vo stvrtrok v sade aj s nejakym kamosom:D
    ..inak super blog;)
    kovbojka :kiss:
    publikované: 05.08.2007 20:55:56 | autor: Kovbojka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. TO kovbojka
    Pozdrav dukiho :D:D:D
    publikované: 06.08.2007 08:56:42 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  14. *
    nemyslím si, že som alibista... ukáž mi, kde je napísané, že cirkev nesúhlasí s používaním kondómov... cirkev nesúhlasí s predmanželským sexom - a to je rozdiel...
    to abstraktt - čo navrhujem? aby každý niesol zodpovednosť sám za seba... za svoje rozhodnutia...
    publikované: 06.08.2007 09:51:04 | autor: lu (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Na toto môžem povedať iba...
    Lu - človek vidí iba to čo chce vidieť ;)
    http://www.markiza.sk/bulvar/?13807c=~pik~cel~&13807e=184816
    http://www.ganymedes.info/inin/mmm12.htm
    http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=4517

    Odkazy z prvej stránky v Google, tak mi PROSÍM UŽ NIKDY NEHOVOR, ŽE CIRKEV NEODMIETA KONDÓMY!
    publikované: 06.08.2007 10:54:02 | autor: shaggy (e-mail, web, autorizovaný)
  16. lu
    pre ilustraciu: v 15 by si otehotnela, nechala by si si to dieta?
    publikované: 06.08.2007 13:10:52 | autor: abstraktt (e-mail, web, autorizovaný)
  17. lu
    dievča mám dojem, že vieš ešte málo o živote... Príd sem za desať rokov. :-)))

    Mer
    publikované: 08.08.2007 11:29:49 | autor: meriamon (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. č
    Môžem sa spýtať autora článku, či nie je náhodou marxista? Alebo komunista? Článok vyznieva komunisticky - je to zaujímavá demagógia!
    Mimochodom, ty si ličeiteľ alebo niečo také?
    publikované: 16.08.2007 12:00:26 | autor: ska (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. To ska
    Ano, Nie som nic podobne ale neznasam krestansku demagogiu a Cirkevne vladnutie. A je jedno o ktoru ide. Ci scientologia, krestanstvo a podobne.
    Vychodne nabozenstva nie su tak "progresivne":D ze najlepsie zit v 10-13 storoci.
    publikované: 19.08.2007 09:41:11 | autor: redhawk (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Viera a Cirkev
    Podľa mňa ten chlapík, ktorý zomrel pred cca 2000 rokmi na kríži, naozaj nepredpokladal, že sa z Cirkvi, ktorú založil na Petrovi stane to, čo je dnes alebo sa v mene Cirkvi budú diať také zverstvá ako v minulosti.
    Dnešná Cirkev vykresľuje Boha ako niekoho, koho sa treba báť, čo sa prieči tomu, že by to mal byť môj "nebeský otec". S tým sa nestotožňujem (a nielen s tým) ... som veriaci, ale môj Boh sa dokáže smiať a vie tancovať.
    A čo sa týka tej pasivity, tak jeden krásny citát hovorí o tom, že "treba veriť v Boha, ale zamykať si auto".
    publikované: 21.01.2009 13:43:09 | autor: Antares (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014