Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Energia v ludskom tele

Bioenergia, Ki, čchi, qi, prána, Tumo alebo staroegyptská go-llama. Ide o jednu a tú istú silu. o niečo čo je v našom organizme a napriek tomu sa to nepodarilo odchytiť, zvážiť či vyoperovať.
Bioenergia, Ki, čchi, qi, prána, Tumo alebo staroegyptská go-llama.
Ide  o jednu a tú istú silu. o niečo čo je v našom organizme a napriek tomu sa to nepodarilo odchytiť, zvážiť či vyoperovať. pri skúmaní tohoto elementu tela treba použiť iné veci dýchanie, meditáciu a precítenie cirkulácie.
Predpokladá sa že táto vnútorná sila je zodpovedná za väčšinu "nadprirodzených" výkonov ľudí. Podľa Lamaizmu sa touto energiou "žehnalo".  (Chápané ako podarovanie blahodárnej energie Lámou). v Egypte pomocou nej údajne stavali pyramídy.
Možno fakt možno fikcia.
Isté však je že pomocou nej sa lieči (filipínska chirurgia, kiacu (japonská masáž energiou), liečenie bioenergiou, reiki a t.d.) či ničí (martial arts) len za pomoci usmernenia mysľou.
O tom že to naozaj funguje len za pomoci mysle sú presvedčení zástancovia Martial arts aj liečitelia.
Podľa bojových umení (japonských, čínskych či ruských) sauvádza, že energiu a jej rezervoár sa dá ovládať len v tedy ak zvládneme emócie, svoje dýchanie a .... vieru v účinnosť. Veru tak.
Aikido, Hwarango (Japonsko) alebo Qi Gong (Čchi kung) uvádzajú v štúdiu ako dôležitý faktor vieru. Bežne človek využíva 15-20% svojich síl s toho 12-16% fyzickej sily. Pri práci s energiou je to 30-50% !!! Skúsený adept, ktorý svoju silôu využíva s vierou v účinnosť dokáže použiť necelých 80% svojich síl s vedomým smerovaním. V tom okamihu je telo akomsi stave "tekutosti" kedy cíti energiu ako tekutinu či ako prúd vzduchu (respektíve vníma energiu druhého ako tlak, teplo, chlad a pod.) Podľa učiteľov Qi gong musí nastať jednota tela a energie za účasti mysli. Z mojej skúsenosti sa to deje pri silnom sústredení alebo vo vypätých situáciach. Kedysi počas aktívnej športovej činnosti sa mi neraz podarilo niečo čo som "nečakal". Napríklad som hlavou prerazil 3 škridly bez zranenia či otrasu.
Je však pre mňa zaujímavé že naozaj sa mi viac dari ked namiesto presnej vyzualizácie "verím" če energia ide presne kam ma a urobí presne čo má je to účinnejšie a rýchlejšie.
Klasická Čínska medicína s energiou pracuje stále. Dokáže pomocou nej liečiť za spôsobu pridania či odobrania.

ezoterika | stály odkaz

Komentáre

  1. okolo nas su same energie
    ta nasa je iba jednou z nich.
    publikované: 13.10.2008 22:29:13 | autor: lupa (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Zaujimave citanie
    publikované: 30.10.2008 17:51:25 | autor: AKRONYM (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014