Redhawk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čas

Podla istych prac existuju 2 druhy casu.
    Na začiatok dovoľte jeden citát:

Nejkrásnější pocity vyplývají ze záhad. Jsou to pocity, které stojí u kolébky skutečného umění a skutečné vědy. Člověk, který tento pocit nezná, člověk, který už se neumí divit a který neumí žasnout, je prakticky mrtvý. Je jako zhasnutá svíce.

ALBERT EINSTEIN

 

 

    Na zaciatok by som rad par veci, ktore nie su velmi zname. Podla istych prac existuju 2 druhy casu. Prvy takzvany fyzikalny cas, ktory je fyzikalne meratelny a je "stabilny".  Je dany kmitoctom molekul (tkzv. atomovy cas) podla definicie ktora sa berie do uvahy neexistuje fyzikalny cas bez pohybu. (kmitanie atomov urcuje usek a tym padom pohyb=cas) Mimo to vsak existuje tiez BIOLOGICKY cas (prof. F. Kahuda) tento sa zrychluje. Riadi sa nim telo a dokonca i regeneracia ran (A. Carrel alebo L. du Nouy). Sekunda 50 rocneho cloveka je asi 4x kratsia ako sekunda 10 rocneho dietata a tym aj chudobnejsia na deje a asi 24x kratsia ako sekunda novorodenca. Tieto relativisticke postoje su overene (prve oficialne poznatky su z rokov 1952-1954) biologovia to vysvetluju schopnostou mozgu absorbovat informacie receptormi tela (zmysly a koza). Je potom iny druh biocasu tkzv. mentalny  ktory je uzko spojeny so zmyslom ktory umoznuje cloveku vnimanie plynutia casu niektorymi nazyvany casovy zmysel ( 6 zmysel pre cas podla prof. Kahudu) Tento zmysel je umiestnovany do spankovych oblasti hlavy. Zaroven je tam predpoklad mentalnej energie (pre nas bioenergie, magickeho fluida) ktorej nositelmi su nadsvetelne castice, tkzv. mentiony, psyiony a psychony, cim by sa vysvetlili i javy ako prekognicia, mimozmyslove vnimanie a rozne psychokineticke javy a liecitelske vysledky. Napriklad tiez by to vysvetlovalo orientaciu vtakov a zvierat ci zlepsenie reflexov a reakcii organizmu v "istych" hranicnych situaciach.  Momentalne najkratsi zmyslami vnimame asi 1/500 sekundy kdezto jeden chronom (jednotka casu fyzikalneho) ma hodnotu jednu kvadriliontinu sekundy (1/1 a 24 nul v zlomku)  cize neregistrujeme kazdy casovy "okamih".  Uz spominany prof. F. Kahuda vypracoval v spolupraci s akademikom S.I. Vavilovom zaujimave teorie o spojeni energie cloveka ( bioenergie) a casu a ich priamym prepojenim. Ja s nim suhlasim, ide o to ze pri magickej (energetickejň praci je tato spotrebovavana casom a priestorom. Z mojich vlastnych skusenosti vsak viac casom, nemam problem posobit do USA kde bola pred niekolkymi rokmi moja znama ale ovela viac ma vycerpalo posobenie osoby vedla mna ked som potreboval "pribrzdit" jej organizmus. Takze v celku je mozne ze cas nie je len casom ale i pohybom a energiou. Alebo este lepsie povedane druhou stranou mince  niecoho ineho.

To by bolo asi tak vsetko na uvod viacdielnej uvahy o energiach casu a cloveku.

Na koniec by som rad este rad dal jednu myslienku prirodovedca J.B.S. Haldana (marxisticky smer filozofie ):     

Ak niektorý vedec vyhlási, že to či ono je možné, pravdepodobne má pravdu. Ak vyhlási, že to nie je možné, pravdepodobne sa mýli.


všeobecné | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014